Nevrijeme

U Istri padao grad veličine lješnika

Objavljeno: 04.06.2019. u 19:12

Grad je najjači bio na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnika, pa i veća

Grad je načinio štete

FOTO: screenshot

Razvoj jače naoblake krenuo je najranije na Ćićariji te u riječkom zaleđu, a zatim su se olujni sistemi nakon 14 sati naglo preselili južnije do središnje Istre, piše Istramet.

Pala je nova obilna kiša, a zabilježena je i krupan grad. Najjači pljuskovi su zahvatili Pazin. Grad je najjači bio na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnika, pa i veća. Prema prvim informacijama s terena, grad je lokalno pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Prema podacima s meteoroloških stanica, do 16 sati najviše kiše palo je u Ivolima kraj Pazina, 17 mm, no kiše je lokalno bilo u obilnijim količinama. Tako je potok u Gologoričkom Dolu prema podacima Hrvatskih voda u iznimno kratkom vremenskom roku s 23 cm narastao na čak 392 cm.

 

Izvor:   Istramet

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije