- Dok ne budemo imali neke konkretne podatke i oko ukupne izlaznosti možemo samo špekulisati i komentirati u nekim granicama projekcija - rekao je Zeljko.

Kako je kazao, imali su i dilemu šta se dogodilo sa nekih 5.000 birača, što se kao nedoumica moglo vidjeti jutros.

- Nadam se da će CIK BiH dati odgovore na ta pitanja. Imali smo problema i sa mobilnim i COVID timovima - izjavio je Zeljko koji se zahvalio svim građanima što su izašli danas na izbore i glasali te tako učestvovali u historijskom trenutku za grad Mostar. 

Istakao je da ne bi volio da na bilo koji način proces u Mostaru bude kompromitovan.

- Ne bih volio da proces bude kompromitiran, ne zbog stranaka, nego zbog građana. To podrazumijeva prolongiranje implementacije rezultata. HDZ BiH je zadovoljan izlaznošću i informacijama koje imamo s terena. Očekujemo da ćemo biti na onoj razini o kojoj smo govorili cijelo vrijeme kroz kampanju, a to je da će HDZ BiH imat pojedinačno najveći broj mandata u Gradskom vijeću Grada Mostara - dodao je Zeljko.

O danas održanim izborima govorio je i Mario Kordić, nositelj liste za gradsku izbornu jedinicu Mostar. 

- Nadam se da će rezultati biti onakvi kakve i očekujemo. Nema razloga da bude drugačije. Sretan sam da smo doveli ovu cijelu priču do ovog momenta i radujem se formiranju novog Gradskog vijeća i početku uspješnog rada - rekao je Kordić.