Danas u jutarnjim satima na riječkoj zaobilaznici blizu Orehovice prevrnuo se bijeli kombi u kojem su bili migranti. U nesreći nema povrijeđenih. Policija je obavila uviđaj i zasad utvrdila da se kombi austrijskih registracijskih oznaka koji se jutros oko 8 sati kretao riječkom obilaznicom iz smjera Čavli prema Dragi nije se zaustavio na znak policije.

Kombijem je upravljao 25-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je počeo bježati policiji i čak kombijem htio izgurati policijsko vozilo sa ceste. Zbog neprilagođene brzine i klizave ceste prevrnuo se i izletio sa ceste, piše Novi list.

U vozilu koje je bilo registrirano za pet putnika prevozio je 13 osoba, migranata. Policija je privela 13 stranih državljana, putnika u vozilu i vozača iz Srbije. Kriminalističko istraživanje je u toku i policija će po provedenom istraživanju objaviti više informacija.

Nakon što se kombi prevrnuo na bok uz cestu, iz vozila su potom izašli migranti pa posjedali na ivici ceste. Kako javljaju svjedoci nesreće migranti su krijumčarima platili prevoz do hrvatsko-slovenske granice.