Radnicima je odobreno plaćeno odsustvo s obzirom na to da je prvi dan škole jedan od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta, a podrška roditelja jako bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno razdoblje.

- Mi u Bosnalijeku maksimalno podržavamo aktivnosti kojim se promovira i osigurava briga za djecu, njihovo zdravlje i uspješan razvoj. Naši radnici su svjedoci da je Bosnalijek u svojih 70 godina postojanja uvijek bio lider u osiguravanju najboljih uvjeta rada za sve svoje radnike te je uvijek nastojao dati podršku i njihovim porodicama. Bit ćemo posebno sretni ako ova praksa zaživi i u drugim kompanijama jer prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana u životu svakog djeteta i roditelja. Smatram da bi sva djeca i roditelji tog dana trebali imati mogućnost biti zajedno - istaknuo je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva za radnike čija djeca kreću u školu, nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka usmjerene primarno ka promoviranju brige i stvaranju uvjeta za sretnije djetinjstvo.

Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim radnicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje radnike, tako i širu društvenu zajednicu u osiguravanju podrške djeci i mladima.