Uspješno je proveden postupak kupoprodaje poslovne zgrade B poslovnog kompleksa Energoinvesta, za potrebe smještaja institucija Vlade FBiH, saopćeno je iz Energoinvesta. Naglašavaju kako je ovom prodajom učinjena poslovno-stimulativna transakcija, čime je omogućeno da Energoinvest uđe u novu fazu konsolidacije vlastitog poslovanja i njegovog daljeg razvoja.

- Odlukom Vlade Federacije da se od Energoinvesta kupi poslovna zgrada u objektu B, postignuta su dva pozitivna efekta. To je, da Vlada FBiH trajno riješi smještaj svojih institucija, a Energoinvest postigne svoju potpunu stabilizaciju i konsolidaciju. Stoga uposlenici i Uprava Energoinvesta izražavaju svoje zadovoljstvo da je Vlada Federacije sa Premijerom Fadilom Novalićem na čelu, pored potrebe da obezbjedi smještaj svojih institucija, prepoznala potrebu da se pomogne i konsoliduje Energoinvest, i sačuva brend koji je prepoznatljiv svuda u svijetu. Postojanje jakog Energoinvesta je značajno za kompletnu privredu BiH - saopćeno je iz ovog preduzeća.

Dodaju kako je Energoinvest i danas, nakon svih dešavanja i izazova sa kojima se susretao zahvaljujući naslijeđu, imenu, referencama te uposlenicima koji ovu kompaniju tretiraju kao svoju kuću, i dalje jedna od rijetkih bh. kompanija koju mnogi sa respektom prepoznaju u zemljama iz regije te Alžiru, Etiopiji, Libiji, Iraku, sa ugovorenim projektima koje Energoinvest sada realizuje u investicionoj vrijednosti koja je veća od 200 miliona dolara.