U sinoćnjoj policijskoj akciji koja se odvijala na području Sokoca i Rogatice uhapšen je Slaven Dakić zvani Žućo, stari policijski znanac, a nakon što je sustignut "range rover" za kojeg se sumnja da je, prema dosadašnjim informacijama, viđen u Sarajevu u noći brutalnog ubistva dvojice policajaca na Alipašinom polju, potvrđeno je za Faktor u MUP-u RS-a.

Kako saznajemo, Dakić je upravljao "range roverom" sinoć kada ga je policija pokušala zaustaviti. Oglušio se o policijske signale i dao se u bijeg pa je krenula potjera za njim. Sustignut je u Rogatici. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je automobil koji je vozio ukraden u Sarajevu 12. seprembra. 

Odmah je uhapšen, a osim njega na ispitivanje su privedene još dvije osobe.  Kako saznajemo, zajedno sa Dakićem uhapšeni su i Rade Bartula te Zoran Jovičić. Automobil za koji se sumnja da je viđen u Sarajevu, kasno sinoć je prebačen u prostorije SIPA-e gdje će biti vještačen.

Kako je jutros potvrđeno, dvojica od trojice uhapšenih iz SIPA-e su predati MUP-u KS i trenutno je nad njima u toku krim-obrada. 

Akciji hapšenja prethodili su detaljni pretresi na području Sokoca. Širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, pronađena su još dva vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koje se sumnja da potiču iz krađa počinjenih na području Kantona Sarajevo.

Dakić je policiji dobro poznat, a jedan je od 27 optuženih u predmetu "Volan" kojima se trenutno sudi na Sudu BiH. Radi se o organizovanoj grupi automafijaša iz Istočnog Sarajeva.

Tokom dosadašnje istrage o ubistvu dvojice pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija.  Uhapšen je i pritvoren  33-godišnji Srećko Trifković s Pala koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca.

Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra oko 4:15 sati ujutru kada su za sada nepoznate osobe pucale na policijski automobil u kojem su se oni nalazili. U njih je ispaljeno oko 30 metaka prije nego što su uopće uspjeli reagovati. Na mjestu je mrtav ostao Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije.