Danas će u Bosni preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. Najviša dnevna temperatura oko 34°C.

Sutra će biti prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura će biti na jugu zemlje, do 36 stepeni.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prijepodne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 37°C.

U subotu će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje i do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

Što se tiče biometeoroloških prilika, one su relativno povoljne. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, s obzirom na to da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, uz izbjegavanje dužih boravaka na otvorenom.