Danas i sutra, u vremenu od sedam do 19 sati izvodit će se radovi na regionalnom putu R-402 Ljusina - Cazin (u naselju Glogovac), zbog čega će saobraćaj biti obustavljan, saopćeno je iz Bosanskohercegovačko auto-moto kluba. Za vrijeme obustave, vozila do 3,5 t koristit će lokalni put Polje - Majetići - Stijena, dok će vozila preko 3,5 tone koristiti put Gnjilavac - Ostrožac - Srbljani - Bosanska Krupa - Ljusina.

Do potpune obustave saobraćaja, zbog izvođenja neophodnih radova, danas i u naredna dva dana, od osam do 18 sati doći će i na regionalnom putu R-459 Tuzla - Šibošnica. Za vrijeme obustave sva vozila iz pravca Tuzle prema Čeliću koristit će putne pravce Dokanj - Obodnica - Previle - Čelić ili Tuzla - Gornja Tuzla - Lopare - Čelić.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad - Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo - Kladanj i M-1.8 Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Za danas su u vremenu od devet do 12 sati planirani radovi na dionici regionalnog puta R-445 Visoko - Kakanj, zbog čega će se saobraćati usporeno jednom trakom.

Danas i u naredna dva dana, izvodit će se radovi i na R-469 Ribnica - Banovići, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Semizovac - Vogošća, Mostar - Čitluk, Busovača - Kiseljak, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.