Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Povremene padavine uglavnom će loše djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, osobito tokom jutarnjih sati, obzirom da će temperature zraka biti dosta niže u odnosu na natprosječno topli početak ove sedmice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno uz slabu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su izgledni u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.