Uprkos dobiti

Izvještaj KCUS-a nije prošao na Skupštini KS

Objavljeno: 24.06.2019. u 14:35

Izvještaj nije prošao uprkos tome što je Klinički centar u protekloj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat u poslovanju, i da mu je dobit iznosila 10.026.980 KM

Trenutno se razmatra Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem UNSA

FOTO: Muhidin Živojević

Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2018. godinu. 

Izvještaj nije prošao uprkos tome što je Klinički centar u protekloj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat u poslovanju, i da mu je dobit iznosila 10.026.980 KM. 

Zastupnici u Skupštini KS su imali dosta pitanja za predstavnike KCUS-a na današnjoj sjednici, ljekara Edu Hasanbegovića, direktora Discipline za zdravlje djeteta KCUS, i Elzanu Salman, rukovodioca sektora za računovodstvo KCUS-a.

Pojedini zastupnici su istakli nezadovoljstvo jer smatraju da su se uštede na KCUS-u vršile na račun pacijenata, te da ljekarima nije dozvoljeno da obavljaju stručno usavršavanje, te da je samo četiri hiljade maraka unotrošeno za te namjene. 

Podsjećamo, zastupnike je zanimalo koliko je uposlenika napustilo KCUS, ko obavlja operativne zahvate kod djece, te zbog čega je povećan iznos cijene najma bolnice "Dr. Ernest Grin" koju koristi KJU Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba.

Zastupnici nastavljaju sa dnevnim redom devete sjednice Skupštine KS, trenutno se razmatra Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu za period 01.1.-31.12.2018. godine, podnesen od strane Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije