Zločinački čin

Izetbegović uputio saučešće predsjedniku Irana Hassanu Rouhaniju

Objavljeno: 22.09.2018. u 18:15

Ovaj zločinački čin podsjeća nas na obavezu da se još snažnije i organiziranije suprotstavimo sveprisutnom zlu terorizma

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je saučešće predsjedniku Islamske Republike Iran Hassanu Rouhaniju povodom terorističkog napada u Ahvazu u kojem je stradao veliki broj civila.

- Sa zaprepaštenjem i tugom smo primili vijest o terorističkom napadu u Ahvazu, u kojem je poginuo veliki broj ljudi, pri čemu nisu pošteđeni ni žene i djeca. Ovaj zločinački čin podsjeća nas na obavezu da se još snažnije i organiziranije suprotstavimo sveprisutnom zlu terorizma. 

Cijenjeni predsjedniče, dozvolite mi da u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime iskažem iskreno saučešće Vama, prijateljskom iranskom narodu, a posebno porodicama poginulih, te da uputim želje za brzi oporavak povrijeđenih - naveo je Izetbegović u pismu saučešća Rouhaniju. 

 

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije