Grad Sarajevo je donacijom od 10.000 konvertibilnih maraka pomogao obnovu kuhinje za Javnu ustanovu Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Također, uručena je i donacija u hrani te najavljen nastavak podrške štićenicima tokom zimske sezone.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je štićenike te ustanove te prisustvovao posebnom novogodišnjem programu kada je i uručena donacija. On je istaknuo kako će Grad i ove godine omogućiti štićenicima da tokom zime uživaju u čarima olimpijskih planina.

- Vjerujem kako svi možemo i trebamo učiniti više kako bi ovim mladim ljudima olakšali boravak i obogatili njihov život. Ovaj put smo tu da pomognemo obnovu i unaprijeđenje kuhinje za korisnike, ali ćemo saradnju i pomoć svakako nastaviti – rekao je gradonačelnik Skaka.

Mevlida Bandić, v.d. direktorica Zavoda izrazila je posebnu zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku.

- Ovo je vrijedna donacija. Ali, ono što nas posebno raduje jeste što je gradočelnik došao danas i što je, na određeni način, uvijek tu. Imali smo i ranije projekte poput zimovanja, koji su štićenicima posebno ostali u sjećanju i radujemo se što će to biti nastavljeno. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi – dodala je Bandić.