Nakon sastanka Džaferović je na pres-konferenciji zahvalio gradonačelniku na svemu što čini u Bijeljini kada je u pitanju briga o povratnicima o čemu je od ranije upoznat.

On to čini, kaže Džaferović, vodeći računa o svakom građaninu Bijeljine što bi trebao da čini svaki, ne samo čelnik lokalne zajednice, nego i svaki funkcioner u BiH.

Džaferović je pozvao sve načelnike u BiH, kao i sve rukovodioce drugih nivoa vlasti da vode računa posebno o povratnicima kao i ravnopravnosti svih građana koji žive u BiH.

Kaže i da je jednako važno da se svaka lokalna zajednica razvija, a gradonačelnik Bijeljine upoznao ga je s nekoliko razvojnih projekta koji se realiziraju u toj općini i koji će biti realizirani u budućnosti.

Osvrnuo se i na, kako je kazao, uzavrelu političku situaciju kazavši da to ne bi trebalo imati bitan utjecaj na svakodnevni život ljudi izražavajući nadu da će se trenutni izazovi prevazići.

Tokom zvanične posjete Bijeljini predviđeno je da Džaferović posjeti Medžlis Islamske zajednice Bijeljina i sastane se s delegacijama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i Medžlisa Islamske zajednice Janja.