Šta će reći Trump

  Američki Senat: Princ Mohamed bin Salman odgovoran za ubistvo Jamala Khashoggija

Objavljeno: 13.12.2018. u 23:06

Američki Senat jednoglasno je izglasao rezoluciju na osnovu koje je princ prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman odgovoran za ubistvo novinara Jamala Khashoggija

Američki Senat arabijskog princa smatra odgovornim za ubistvo Khashogija


Na osnovu odluke, Rijad bi trebao da se "postara za odgovarajuće prihvatanje krivice", a taj potez Senata dogodio se samo nekoliko minuta nakon što su izglasali drugu stavku, po kojoj SAD treba da prestane sa pomaganjem vojne kampanje u Jemenu na čijem je čelu Saudijska Arabija sa, kako javljaju mediji, 56 glasova za i 41 glasom protiv.

Jamal Khashoggi

Senat je situaciju u ratom razorenom Jemenu nazvao "humanitarnom krizom" i zahtijevao da sve strane momentalno pozovu na primirje. Još nije jasno da li će i nakon izglasvaanja Senata biti daljeg glasanja o pomenutim stavkama, jer odluka nije obavezujuća dok je ne usvoje Predstavnički dom i dok je ne potpiše predsednik Tramp.

Ovaj potez SAD događa se samo nedelju dana nakon što je direktorka CIA Gina Haspel senatorima govorila o izveštajima koji su prikupljeni o Kašogijevom ubistvu, pa "RT" piše da je njeno obraćanje učvrstilo stav pojedinim osobama koje su je slušale da je princ prestolonaslednik Saudijske Arabije zaista odgovoran za zločin.

 

Izvor:   Blic

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije