VEZANI TEKST - Poskupila registracija vozila, Forto zatražio smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH

- Nametnuta vlast koju čine SDP, NiP, NS i HDZ u Federaciji Bosne i Hercegovine, u sklopu svog "programskog" djelovanja, donijela je odluku o povećanju cijene registracije motornih vozila.

Ova odluka je nedavno objavljena u Službenim novinama i rezultirat će većim iznosom koji građani trebaju platiti, i to 420,55 KM. U nekim slučajevima, cijena registracije će biti viša čak i za 100 KM u usporedbi s trenutnom tarifom.

Sporna odluka o povećanju cijene registracije donesena je od strane Agencije za nadzor osiguranja FBiH, koju kontrolišu kadrovi HDZ-a već dugi niz godina. Sve ukazuje na to da je ova Trojka postigla politički sporazum ili čak trgovinu sa HDZ-om u vezi s ovim poskupljenjem registracije vozila.

Važno je napomenuti da HDZ, putem svoje kontrolirane kompanije Euroherc osiguranje, ima monopol nad osiguranjem vozila i ostvaruje ogromne prihode na štetu građana Federacije BiH.

U nizu loših političkih poteza ove vlasti, sada su udarili na džepove građana koji već teško podnose stalna poskupljenja osnovnih životnih potreba- napisao je Aliefendić.