Poznata je činjenica da je za većinu muzičara i pjevača period praznika uvijek bio period bolje zarade, a honorari za nastupe u novogodišnjoj noći su uvijek bili nekoliko puta veći nego za redovne.

Ipak, ovu Novu godinu mnogi od njih će prvi put provesti u društvu najbližih, a najveće zvijezde ostat će bez "masnih iznosa" za koncerte, koji su dostizali i 100.000 KM.

Još je neizvjesno da li će se novogodišnji derneci moći upriličiti, tako da su se pojedini pjevači u BiH, ali i u regionu prilagodili situaciji i odlučili da organiziraju online nastupe za svoje fanove.

Među njima je sarajevski Tribun band, koji će za ljubitelje njihove muzike organizirati online novogodišnji koncert.

- Zbog situacije koja nas je zadesila, mi smo odlučili da se družimo sa vama na ovaj način. Zanimljivo je da ćemo raditi novogodišnji doček i po američkom vremenu i sve će trajati oko četiri sata. Cijene "karata" za USA su 20 američkih dolara, za fanove u BiH 5 KM, a za ostatak Evrope 10 eura - kažu iz Tribun banda i dodaju da će dio zarađenog novca od ovog koncerta donirati u humanitarne svrhe.

Mirza Selimović

Mirza Selimović, kao i većina pjevača, za novogodišnje praznike neće pjevati u nekom od klubova ili restorana.

- Sigurno je da neće biti klasičnog nastupa. Da li ćemo raditi nešto online, još nisam siguran. Možda nešto iskrsne – kaže za Faktor Selimović.

Izvor: Faktor