navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U više setova

Znate li koliko trbušnjaka treba napraviti u danu da izgubimo salo na stomaku?

Trbušnjaci su dio rutina mnogih fitness fanatika. Oni aktiviraju trbušne mišiće i tako pomažu u sagorijevanju sala na trbuhu pa mogu biti učinkovit alat za mršavljenje.

Objavljeno: 13.09.2022. u 09:15
get url
text

Da biste vidjeli rezultate i izbjegli ozljede, važno je da trbušnjake radite pravilno. Za izvođenje nije vam potrebna nikakva oprema, osim eventualno prostirke na koju možete leći. Legnite na pod, stopala postavite u širini kukova i podignite koljena. Oslonite ruke na prsa. Udahnite i skupite trbušne mišiće, pa izdahnite i podignite glavu i ramena od poda. Polako se vratite u početni položaj.

Ne postoji tačna formula kojom bi se moglo izračunati koliko ćete sala sagorjeti trbušnjacima. To je jedinstveno za svaku osobu i njen početni nivo kondicije. Neki kažu da je potrebno oko 500.000 trbušnjaka da bi se sagorio kilogram sala iako drugi vjeruju da je brojka puno manja, piše Marca.

U svakom slučaju, zdravi muškarci u 20-im ili 30-im godinama s normalnim omjerom mišićnog i masnog tkiva mogu dnevno napraviti između 100 i 200 trbušnjaka. Žene iste dobi mogu ciljati na 150 do 250 trbušnjaka dnevno jer trbušnjake rade radije nego druge vježbe. Bez obzira na cilj, ukupni broj trbušnjaka koje planirate napraviti u danu rasporedite u više setova, poručuju stručnjaci.