Grožđe je bogat izvor minerala i hranjivih tvari kao što su bakar, željezo i mangan, svi potrebni za razvoj i čvrstoću kostiju.

Ako ćete redovno jesti grožđe spriječit ćete ili barem smanjiti probleme u vezi sa starenjem, kao što su slabost kostiju, bolovi u zglobovima i osteoporoza.

Sok od grožđa je kućni lijek 

Mangan je u organizmu neophodan i zbog pravilnog metabolizma, za izgradnju kostiju, vezivnog tkiva i stvaranje kolagena.

Grožđe se može koristiti i kao lijek za astmu jer je poprilično vodenasto voće pa hidratizira, tj. povećava vlagu u plućima te smanjuje napade astme.

Sok od grožđa je kućni lijek kojeg jednostavno morate imati kod kuće i trebali bi ga piti svako jutro! Bez da ga razrijedite vodom.

Grožđe povisuje nivo dušikovog oksida u krvi što sprječava stvaranje krvnih ugrušaka. To znači da smanjuje i rizik od srčanog udara.

Osim toga, antioksidansi prisutni u grožđu mogu spriječiti oksidaciju lošeg kolesterola koji blokira krvne žile i među glavnim je razlozima nastanka koronarnih bolesti srca.

Uklanja štetne tvari iz organizma 

Grožđe se kvalificira kao laksativna hrana jer kožica bobica sadrži organsku kiselinu, šećer i celulozu - tvari koje pospješuju rad crijeva i otklanjaju zatvor.

Isto tako odstranjuju suvišnu vodu iz tijela, uklanjaju štetne tvari iz organizma i vežu masne tvari na sebe.

Izvor: Faktor