navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Za vruće dane: Pripremite fini i osvježavajući kolač od limuna

Stiglo je toplije vrijeme pa su i deserti počeli dobivati ​​citrusne, osvježavajuće note koje ne padaju teško na želudac. Idealan primjer za to je kolač od limuna koji je gotov za tren.

Objavljeno: 04.06.2021. u 20:00
get url
text

Eloise Head, koja stoji iza Instagram profila FitWaffle, radi preukusne poslastice i deserte. U svom nedavnom postu Eloise je objavila recept za "limun blondies" - kolač koji se radi slično kao i blondies, samo je baza limun, a ne bijela čokolada.

- Ovo je zapravo križanac između blondiesa i kolača od limuna. Kolač je svjež i tanak, te obiluje finim okusom limuna. Osim toga, jednostavno ga je za napraviti i savršen je za sunčane, ljetne dane - napisala je Eloise u objavi. U nastavku objave napisala je i recept, pa ako volite kolače od limuna, onda ovaj definitivno morate isprobati.

Baza:

215 grama omekšanog, neslanog maslaca
180 grama šećera
veliko jaje + 1 žumanjce
60 ml svježeg limunovog soka (oko 1,5 limuna)
300 grama običnog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Korica od 1 limuna

Glazura:

250 grama šećera u prahu
5-6 kašika limunovog soka

Veličina kalupa: 8x8

Priprema:

Izmiksajte zajedno omekšani maslac i šećer dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Dodajte jedno jaje, jedno žumanjce, limunov sok i umutite dok se sve ne sjedini. Prosijte brašno, prašak za pecivo i so pa i njih stavite u smjesu. Zatim dodajte koricu limuna. Pecite na 150°C stepeni (poželjno opcija ventilator) 30-35 minuta. Prelijte gotov, vruć kolač glazurom od limuna i pustite da se potpuno stegne u limu. Neka se potpuno ohladi u limu prije rezanja i posluživanja, piše Metro.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)