navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Besplatan tretman

Vraća samopouzdanje: Prijedorčanka Tanja Tramošljanin šminka onkološke pacijentice

Tanja Tramošljanin, permanent make-up artist, u svom kozmetičkom salonu u Prijedoru besplatno radi trajnu šminku onkološkim pacijanticama.

Objavljeno: 21.03.2021. u 17:15
get url
text

- Od kad sam i počela da radim odlučila sam da onkološkim pacijentima ne naplaćujem svoje usluge, jer to njima stvarno nije hir nego potreba - kaže Tanja Tramošljanin.

Ekipi Anadolu Agency (AA) ispričala je da je da se ovim poslom bavi od kraja 2015. godine. Na samom početku rada na internetu je primjetila "Pay with Smile", odnosno praksu "Platite osmijehom" i kada je saznala o čemu se radi odlučila se na taj korak. Kaže da se nadala da na ovom području nema mnogo žena koje boluju od raka, ali nažalost uvjerila se u suprotno.

Emotivne priče 

Kada joj je došla prva klijentica, onkološki pacijent, Tanja je po istanjenoj koži prepoznala da se radi o nekome ko je prošao hemoterapiju i mnoge druge terapije, a u iskrenom razgovoru saznala je cijelu priču svoje mušterije. Prema Tanjinim riječima, u pitanju su emotivne priče na koje niko ne može ostati ravnodušan.

- Žene usljed hemoterapije, zračenja, izgube obrve, trepavice i kosu. To je stvarno jedan veliki šok za njih - kaže ona.

{$galerijaFotografija}

Istakla je da svaka žena koja je prošla takvu golgotu, živi i željna je života zaslužuje najbolji tretman.

- Vratiti ženi samopouzdanje i vjeru u ljepotu - to nema cijenu. Meni je zauzvrat dovoljan iskreni zagrljaj, emocija i osmijeh. To je neprocjenjivo - izjavila je Tanja Tramošljanin.

Pojasnila je da je trajna šminka način apliciranja pigmenta u kožu. U zavisnosti od više faktora taj pigment zadržava se pod kožom od jedne do tri godine.

Na pitanje da li postoje preporuke kada i kome se preporučuje takav tretman, Tanja je odgovorila:

- Onkološkim pacijentima koža je dosta istanjena i uvijek dajem preporuku par mjeseci poslije zadnje terapije da se rade obrve. Poklanjam im iscrtavanje obrva, a nekome i trajni eyeliner. To njima mnogo znači.

Žene jedini klijenti 

Tanja se u prethodnom periodu edukovala što je više mogla, a sa svojom saradnicom Bojanom, pokušava da održava salon u kome će usluga biti profesionalna, a gdje će se svi osjećati kao u svom domu, uz toplu atmosferu.

Prošle godine na regionalnom takmičenju u oblasti trajne šminke održanom u Beogradu, osvojila je prvo mjesto u kategoriji sjenčenog eyelinera, što joj je omogućilo direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Istanbulu u Turskoj. Za svjetsku smotru, održanu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, Tanja kaže da je neponovljivo iskustvo.

Priča da je ovaj posao opušta, a planira i dalja usavršavanja, jer vjeruje da je u pitanju zanimanje koji će tek da zaživi.

Na pitanje koliko je besplatnih tretmana uradila u prethodnom periodu, Tanja je odgovorila: "U ovih pet, šest godina koliko radim stvarno ne mogu procijeniti broj, ali nažalost ima dosta onkoloških pacijenata. Nije samo Prijedor u pitanju nego i okolni gradovi Sanski Most, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Banja Luka, Bosanska Gradiška".

Do sada su joj se za usluge obraćale isljučivo žene.

- Svaka žena prošla je golgotu samo to saznanje da boluje od takve bolesti, pa prihvatanje toga, pa prihvatanje promjena u organizmu, promjena fizičkog izgleda, treba biti izuzetno jak i uvijek nekako se trudim da ja kao žena razumijem njih kao žene i ako mogu pomoći kao žena ženi, da ih usrećim na taj način ja ću usrećiti svaku koja dođe na moja vrata - rekla je Tanja Tramošljanin.

Prijedorčanka Tanja Tramošljanin šminka onkološke pacijentice, 21.03.2021.
1 od 9
left-arrowright-arrow