Nakon trenda dubokih smeđih tonova populariziranih pod epitetom raskošna smeđa, odnosno, expensive brunette, pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja slovi za najpoželjniju ljetnu boju kose.

Riječ je o nijansi - "bijelog zlata".

Od Gigi Hadid i Kim Kardashian, do Emme Chamberlain, slavne osobe zamijenile su svoje bronzane i smeđe nijanse za ovu svijetloplavu, gotovo bijelu kosu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

- Karakterizira ju neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrena ni previše zlatna – kaže za časopis Glamour Tom Smith, slavni kolorist i kreativni direktor Evo Haira.

Boja je negdje između platinaste nijans,e koja je dominirala 2016. godine, i zlatne "vintage" plavuše od prošlog ljeta.

- Najbolje ju je opisati kao bijelo zlato - nije hladna kao srebrena ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna - pojašnjava Smith.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

- Ova verzija platinasto plave je zahtjevna za održavanje i nije jeftina za postizanje, pa je logično da i se okarakterizira kao luksuzna - kaže Smith, koji preporučuje da farbanje kose u ovu nijansu povjeravate samo iskusnom profesionalcu, naročito ako počinjete s tamnijom podlogom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kimkardashian

Izvor: Faktor