Ovaj vegeterijanski recept postao je viralan upravo zbog svoje jednostavne pripreme, a uz to je i vrlo hranjiv te prilagodljiv vašem ukusu.
Sastojci:
3 paprike, bilo koje boje, prepolovljene po dužini
1/4 šoljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, odvojeno
170 grama gljiva, bilo koje vrste, nasjeckane
1 šoljica luka, nasjeckanog
280-350 grama krompira, oguljenog i narezanog na kockice
sol i papar, po ukusu
3/4 kašike ljute paprike
3/4 kašike kima
1/2 kašike kurkume
3 komadića bijelog luka, nasjeckana
1/2 šoljice cherry paradajza, nasjeckane ili narezane
1/2 šoljice svježeg peršuna, nasjeckanog
6 jaja
Upute:
Krompiru dodajte gljive, paradajz i peršun. Miješajte dok se se sjedini. Maknite s vatre. Izvadite polovice paprika iz peći (ne bacajte vodu). U svaku papriku stavite nadjev od krompira otprilike tako da popunite 3/4 paprike. Nakon toga pažljivo stavite po jedno jaje u svaku papriku preko nadjeva od krompira.
Pokrijte sve to aluminijskom folijom, ali pazite da se folija ne zalijepi za jaja. Pecite u zagrijanoj peći 18 do 20 minuta ili dok jaja ne omekšaju (možete duže ako volite tvrđa jaja). Poslužite odmah, piše Real Simple.