navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kadrovi u Mardinu

Vedad Jašarević i Edi Herc snimaju spot na granici Turske i Sirije

Vedad Jašarević koji je radio videozapise za brojne regionalne muzičke zvijezde trenutno priprema novi projekat u turskom gradu Mardin.

Objavljeno: 12.10.2020. u 18:26
get url
text

Reditelj i producent nije izabrao baš najbolje vrijeme za snimanje, jer u ovoj oblasti na granici Turske i Sirije je izuzetno napeta situacija, tako da je u gradu dosta vojnika i policije.

- U Mardinu ćemo biti još tri dana i nadam se da neće biti problema da snimimo spot za Edija Herca, koji se pjesmom "Trnje" vraća na muzičku scenu. Imali smo nekoliko lokacija kao ideju, a na kraju smo i pored skoro ratne situacije izabrali Mardin, jedan od najčarobnijih gradića Turske. Smješten kaskadno na beživotnoj, prašnjavoj strmoj litici masivnog brda, sa vremešnom tvrđavom na vrhu i božanstvenom arhitekturom arapskih kuća od okerastog kamena, još iz daljine Mardin oduzima dah - kaže Jašarević.

Tekst i muziku za pjesmu "Trnje" potpisuje hitmejker Bane Opačić.

- Aranžman je radio Regis. Instrumente u studiju svirali su najbolji muzičari iz regiona. U spotu glumi manekenka Ajla Šabanović. Siguran sam da će pjesma vrlo brzo naći put do publike. Naravno, tome će doprinijeti i vrhunski spot koji snimamo. Iskren da budem, bilo nas je strah, ali uvijek sam volio izazove i spakovali smo kofere i došli u Mardin. Nadamo se da ćemo se živi i zdravi u utorak vratiti u Sarajevo - kaže Edi Herc.