open-navfaktor-logo
search
Dizajneri enterijera
Veći, svjetliji, privlačniji: Pet trikova koji će vam pomoći da uredite mali stan
Mali stanovi mogu biti izazovni za uređenje, jer mnogi ne znaju kako rasporediti namještaj, pronaći prostor u koji ćete smjestiti višak stvari te koje detalje istaknuti, a koje skloniti.
14.09.2022. u 20:28
get url
text

Međutim, postoje trikovi kojima ćete vaš mali stan učiniti naizgled većim, svjetlijim i privlačnijim, a otkrivaju ih dizajneri enterijera.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta možete iskoristiti kao spremište za višak stvari. Tamo ostavite kofere, posteljinu, sezonsku odjeću ili bilo šta što vam zauzima dragocjeni prostor u stanu.

Ukrašavajte po vertikali

Iskoristite vertikalni prostor u svoju korist. Dodajte galerijski zid ili policu na zid, to će privući pogled prema gore i učiniti da vaš stan/soba izgleda veći nego što jeste. Izgradnja prema gore omogućava vam da više stvari stavite na svoje zidove, razmislite o organizaciji ili iskoristite ga za dekoraciju.

Igra svjetla i tame

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Ako kupujete novi namještaj, pokušajte se odlučiti za svjetlije komade jer će osvijetliti prostor. Svjetliji namještaj će odbijati boju, reflektirati je i dati vam svjetlije okruženje. Tamniji komadi upijaju svjetlost i čine vaš prostor turobnijim ako nemate puno prirodnog svjetla u stanu.

Dodajte ogledala

Ogledala su nevjerovatna, a dodavanje reflektirajućih elemenata dat će više svjetla prostoru. Dobit ćete svjetliju okolinu, stan će djelovati veće i otvoriti prostor. Veliko zidno ogledalo bit će lijep dekorativni dodatak vašem prostoru.

Dodajte zelenilo

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Biljke će vam pomoći da oživite prostor. Imaju vrlo ugodan učinak i u manje prostore dodaju prirodni element. Postoji mnoštvo biljaka kojima nije potrebno puno svjetla ili prostora za rast.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.