navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
SAD

Ušla u Guinnessovu knjigu rekorda zbog ušiju dugih 34 centimetra

Lou, trogodišnja kujica iz Sjedinjenih Država i njene uši rekordne dužine od skoro 34 centimetra našle su se među podacima nove Guinnessove knjige rekorda za 2022. godinu, piše Daily Mail.

Objavljeno: 21.09.2021. u 17:20
get url
text

Lou vam ne može pružiti šapu, ali može svoje dugo uho, a svaki preklop njenih ušiju dug je oko 34 centimetra.

Kujica je završila u utrci za rekord jer je njena vlasnica u doba pandemije i lockdowna imala više vremena za druženje s ljubimicom te je otkrila da se razlikuje od drugih pasa iste pasmine. Paige Olsen je Guinnessu ispričala da je Lou udomila dok je bila štene. Kazala je da je to bila ljubav na prvi pogled i da su "iznimno duge" uši prevagnule u odluci da je udomi.

Dužina Louinih ušiju ostala je neprimijećena dok ih Olsen, veterinarska tehničarka, nije izmjerila u vrijeme pandemije. Tada ju je odlučila prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda. Olsen je rekla da Lou u svakodnevnom životu ne smetaju njene duge uši te da ne zahtijevaju posebno održavanje, osim mjesečne provjere čistoće.

Dodala je kako se nada da će Louina pobjeda nadahnuti ljubitelje životinja da "prihvate specifičnosti svojih ljubimaca i da ih, takve kakvi jesu, uvijek vole".