Edis Osmanović iz Slovenije posao berbera doveo je na veći nivo. Putuje svijetom, raznim gradovima, gdje muškarcima nudi šišanje i oblikovanje brade.

Osmanović je počeo od nule, čak nije mogao ni naći posao na početku karijere, ali nakon što je otvorio vlastitu berbernicu, više nije imao vremena za odmor. Postao je omiljeni berber u Novom Mestu, onaj kojem se mušterije rado vraćaju, no u potrebi da ponovo doživi osjećaj sreće na licima onih koje uređuje, počeo je obilaziti gradove – San Diego, Beč, Budimpeštu, pa čak i Sarajevo. Tako počinje njegova karijera putujućeg uličnog berbera. 

- Sam rad u barber shopu da imaš mušterije, to može svaki brico da postigne. U svaki grad u koji sam došao počinjao sam od nule, tražeći ljude koje ću da ošišam. I zbog toga kad ih ošišaš i kada oni vide koliko si dobar, e to je taj osjećaj koji ti ne dobiješ u svom barber shopu, pošto ljudi te već znaju, znaju koliko si dobar. Ali na ulici niko ne zna i to je dobar osjećaj – pojasnio je Osmanović, prenosi TRT Balkan

Njegovu priču pogledajte u nastavku.

Izvor: TRT Balkan/Faktor