navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Objavio na Facebooku

U svojoj bašči na Faletićima: Kemal Hasić posijao paradajz i paprike

Kako vrijeme odmiče, pjevači u BiH, ali i u regionu su u sve težoj situaciji. Naime, zbog koronavirusa njima je više od 14 mjeseci uskraćeno pravo za rad. 

Objavljeno: 08.05.2021. u 19:54
get url
text

Sa istim problemima se suočavaju i muzičari i svi oni čiji posao je u uskoj vezi s muzičkom scenom, organizacijom koncerata...

Svi oni su se preko noći našli u beznadežnoj situaciji, jer su ostali uskraćeni za primanja i većina traži alternativne poslove da bi prehranili svoje porodice. Kako je vrijeme proljeća i vrijeme poljoprivrednih radova, mnogi pjevači odlučili su da posiju bašte oko svojih kuća.

Jedan od njih je i Kemal Hasić, odlični pjevač narodne muzike, koji se svojevremeno bavio i borilačkim sportovima. On je kao tinejdžer bio uspješan karatista i prvi kapiten karate reprezentacije BiH.

- Iskoristio sam malo zemlju oko kuće na Faletićima. Malo sam posijao paradajza i paprika. Rad u bašči dobro mi dođe i za održavanje kondicije. Nadam se da je ovo samo privremeni hobi i da neće prerasti u moje primarno zanimanje – rekao je za Faktor Kemal Hasić koji je sliku iz svoje bašče podjelio sa prijateljima na Facebooku.