Automobil beogradskih registarskih oznaka, u vlasništvu poznatog glumca mostarskog porijekla Sergeja Trifunovića, oštećen je danas na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbu, zatim je isparao krovno platno, te je isječena zadnja desna guma automobila "Saab".

- Ja sam došao ovdje u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao, neko je polomio šoferšajbu, isjekao gume, iscjepao nožem krov. Vjerovatno, pošto je ovo taj kraj, to su vjerovatno neki navijači - rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa(RSE).

On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom, većinski hrvatskom dijelu Mostara, gdje dominiraju navijači Hrvatskog sportskog kluba Zrinjski.

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu Velež.

- Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. BG table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji verovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak - rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da ne mogu detaljnije govoriti o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije s terena.