navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modna ikona

U pripremi je film o legendarnom Karlu Lagerfeldu, poznato ko će ga glumiti

U pripremi je biografski film o legendarnom modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu, čija karijera je trajala više od 50 godina, piše časopis Women's Wear Daily. Dugogodišnjeg kreatora modne kuće Chanel glumit će Jared Leto, koji je ujedno i glavni producent filma.

Objavljeno: 07.10.2022. u 10:01
get url
text

Projekt je još u početnoj fazi, ali poznato je da je film podržala Lagerfeldova modna kuća. Na filmu će Jared Leto surađivati s Pierom Paolom Righijem, direktorom modne kuće Karl Lagerfeld.

- Karl je imao karijeru koja je trajala više od 50 godina, tako da je i lično i profesionalno bio blizak velikom broju ljudi. Mogu reći da ćemo se upoznati s ključnim odnosima koji otkrivaju različite dijelove njegovog života - rekao je Jared Leto za WWD.

Jared Leto se o filmu oglasio i na Instagramu objavivši fotografiju s Lagerfeldom.

- Karl mi je uvijek bio inspiracija. Bio je pravi polihistor, umjetnik, inovator, lider i, što je najvažnije, ljubazan čovjek. Kad smo se sreli s ekipom Karla Lagerfelda, odmah smo podijelili kreativnu viziju izrade ode s poštovanjem prema Karlu, a istovremeno pomičući granice onoga što biografski film može biti - napisao je.

Podsjećamo, Karl Lagerfeld preminuo je u februaru 2019. godine nakon višedmičnog lošeg zdravstvenog stanja.