navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Tuširanje ujutro je jako važno, radite li to ispravno?

Izlazak iz toplog tuša u hladniju sobu uzrokuje nagli pad u temperaturi tijela, a zbog toga cijeli organizam prelazi u opuštenije stanje.

Objavljeno: 24.06.2021. u 07:56
get url
text

Kako biste izbjegli takav efekt, ujutro bi tuširanje trebali završiti naizmjeničnim tuširanjem u toploj i hladnoj vodi. Preporuka je da se prije kraja tuširanja, barem 30 sekundi tuširate u hladnoj vodi pa onda opet u toploj te na kraju još pola minute u hladnoj vodi.

Ta nagla promjena od hladne do tople i opet hladne vode otvorit će kapilare i poboljšati cirkulaciju u tijelu.

Prema istraživanjima, uranjanje u hladnu vodu povezano je s većom tolerancijom na stres, jačim imunitetom te pojačanim sagorijevanjem masnih naslaga, a uz to ima i antidepresivna svojstva, piše The Sun.

Iako će vam to pomoći da se razbudite ujutro, mnogi će vjerojatno odmah na prvu odbiti tuširanje hladnom vodom čim se probude.

Ukoliko ste i vi među takvima, iskušajte neke od ovih trikova koji će vam omogućiti bolji san i budnija jutra:

Znojite se - ako vam je teško zaspati i nikada nemate osjećaj da ste se dovoljno odmorili, pokušajte vježbati prije spavanja.

Počastite se - probajte neki obnavljajući noćni tretman kozmetičkim proizvodima, to bi vam moglo pomoći da se budite odmorni i spremni za novi dan.

Dobre navike - ako napravite kvalitetan plan za dan pred sobom, lakše ćete se motivirati za postizanje ciljeva koji su pred vama, a zbog toga će vam i samo ustajanje biti lakše.