navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sutra u Vijećnici

Treći Austrijski bal: Očekuje se hiljadu gostiju

Građani Sarajeva mogu nabaviti karte za Austrijski bal do sutra u 14 sati kontaktiranjem na: kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima u Bosanskom kulturnom centru i Skenderiji

Objavljeno: 07.06.2019. u 15:06
get url
text
Detalj s pres-konferencije u Vijećnici

Austrijski bal, reprezentativna manifestacija čijom je organizacijom Sarajevo svrstano prije tri godine na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava, najavljen je za sutra uvečer u Vijećnici.

Na pres-konferenciji danas održanoj u tom reprezentativnom objektu, gradonačelnik Abdulah Skaka, predsjednica Udruženja "Austrijski bal u BiH" Zinaida Jamakosmanović i jedan od članova Bečke filharmonije koji će nastupiti u muzičkom dijelu, maestro Robert Werner, naglasili su da je na zadovoljstvo poklonika, postala tradicionalnom ova jedinstvena manifestacija čiji je inicijator nekadašnji ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer.

Manifestacija će početi u subotu uvečer defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice.  Zvanicama će se obratiti gradonačelnik Sarajeva i aktuelna ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann. Fanfare će najaviti sam početak muzičkog i plesnog dijela u 21 sat.

Do četiri sata narednog jutra će trajati program u čijem su osmišljavanju organizatori kontaktirali s mnogim umjetnicima iz Beča, Sarajeva i cijelog regiona.
Po gradonačelnikovoj današnjoj izjavi na pres-konferenciji, manifestacija između ostalog dokazuje prijateljstvo glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Austrije.

U protekle dvije godine, Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, poslenika kulture i umjetnika iz obje države. Više od 3000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Očekuje se da će ovog puta doći više od 200 izvođača i hiljadu gostiju.

Organizatori ističu, između ostalih učesnika, nastupe renomiranih umjetnika kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere grada Graza, ali i pijaniste Roberta Wernera, provjerenog prijatelja manifestacije.