navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najpreciznija beauty metoda

Traje tri godine: Nanoblading tretman vraća obrvama prirodni izgled

Ono što nam obrve čine licu isto je što bi i dobar kaput učinio zimskom outfitu – sva pažnja je na njemu i temeljna je tačka outfita.

Objavljeno: 18.01.2022. u 09:01
get url
text

Baš tako je i u slučaju obrva – utječu na naš pogled, formu lica i cjelokupni izgled.

Iz tog razloga, unazad nekoliko godina, počelo se sve više pričati o obrvama kao vrlo važnom segmentu beauty rutine.

Sve je više tretmana, od podizanja obrva, preko puder obrva, pa sve do tetovaža i polutrajnog microbladinga, no stigla je još jedna polutrajna metoda, koja je najpreciznija dosad.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LV College (@nanoblading)

Riječ je o nanobladingu, metodi tetoviranja obrva koja radi s finim, ultra tankim iglicama kako bi dlačice izgledale što stvarnije.

Polutrajni pigment postavlja se ispod kože i tako se postiže izgled stvarnih dlačica, a traje duže od microbladinga jer ulazi dublje u kožu.

Trajanje mu je do tri godine, ali vrijeme trajanja zavisi i od boje pigmenta, dubine, vrste tinte, intenziteta rada i vaše kože (na masnoj koži može brže izblijedjeti).

Dok je microblading najbolji za one s normalnom ili suhom kožom, nanoblading mogu raditi osobe svih tipova kože, iako će nekima kraće trajati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LV College (@nanoblading)

Svakako, budući da je riječ o tetoviranju, proces može biti lagano neugodan, uz popratno crvenilo i otekline, no one ubrzo nestaju, nakon čega je obrve važno tretirati po uputama kozmetičara koje ste dobili.

Kad prođe početni period nakon tetoviranja, možete bez brige obavljati šta god da trebate jer vam ih ni znoj ni kiša neće ukloniti.