navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modni savjeti

Tirkizna boja je ljubimica ljeta, kako je kombinovati?

Tirkizna boja označava ljubav, ljepotu, užitke, putovanje s dragom osobom, partnerstvo koje nudi emotivno i mentalno ispunjenje, vitalnost i dobro zdravlje.

Objavljeno: 24.06.2021. u 08:21
get url
text

Prema psihologiji boja, tirkizna kontrolira i liječi poljuljana emocionalna stanja stvarajući emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Na putu do emocionalne stabilnosti mogu se proći razne turbulencije, ali na kraju će se ravnoteža postići.

Također, tirkizna boja jedna je od rijetkih boja koja ne uzrokuje nikakve negativne emocije i asocijacije.

U modnim kombinacijama tirkizna boja vrhunac popularnosti dosegla je 1980-ih godina, kada je must have bio barem jedan detalj u toj osvježavajućoj boji. Kako su vrckave i osebujne osamdesete vječita modna inspiracija, tako se i tirkizna u punoj snazi vratila u naše garderobe.

Tirkiznu boju ljeti je najljepše kombinirati s bijelom i bež uz dodatke zlatnog i srebrnog nakita. Uz tirkiznu boju sjajno će izgledati i drugi modni dodaci metaliziranog efekta.

Kod ostalih modnih dodataka tirkizna ne podnosi baš obične stvari, pa treba biti oprezan prilikom kombiniranja kako sve neobične stvari koje izgledaju odlično s tirkiznom bojom ne bi zajedno izgledale kao svemirski brod.

U svemu treba biti umjeren, a ovu hit-boju ljeta dovoljno je upotpuniti jednim upečatljivim dodatkom po želji. Kod make-upa tirkizna odlično izgleda kada je sjenilo tirkizne boje blendano s bijelim i crnim. Uz tako izražajno našminkane oči, usne je dovoljno naglasiti nježno ružičastom ili nude bojom.