navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nije komplicirano

Tajne njenog besprijekornog izgleda: Slavna glumica otkrila jutarnju rutinu

Ona izgleda besprijekorno u svako doba dana, čak i kada se žali da je preopterećena. Zato mnoge žene žele znati - koju tajnu krije jutarnja rutina 53-godišnja Jennifer Aniston?

Objavljeno: 11.08.2022. u 12:11
get url
text
Jennifer Aniston

Glumica svoje navike rado dijeli s drugima. Pritom, prilično su jednostavne: meditacija, zdrav doručak, nešto suplemenata i sposobnost da dozira sve obaveze i osluškuje te poštuje svoje tijelo.

Prva tajna - kolagen

Jennifer tvrdi da je jedna od njenih tajni kolagen, protein koji u dvadesetim godinama, kada smo svježi i zategnuti, uzimamo zdravo za gotovo. On nakon četrdesete naglo počne opadati, a naša koža gubiti tonus.

- Ljekar mi je predložio da počnem koristiti kolagen u prahu. Insistirao je da ga koristim prije obroka, a jedini način za to je kafa. Kafa je sveta! Ona se ne mijenja, u njoj se uživa! Morao je obećati da kolagen neće promijeniti okus moje kafe – prisjetila se Jennifer.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ubrzo, ljekar ju je naučio kako koristiti kolagen, a ne pokvariti smoothie, pa je jedna doza kolagena postala jutarnja rutina Jennifer Aniston.

Prve rezultate vidjela je nakon šest sedmica. Tvrdi da su joj kosa i nokti postali jači, a treninzi bivali manje iscrpljujući.

Druga tajna - proteini

Jako je važno što unosimo u tijelo, posebno nakon četrdesete godine života, kada žene počnu naglo gubiti mišiće, na račun masnog tkiva. Proteini su od ključne važnosti da se ovaj proces zaustavi. Jennifer može zahvaliti istom ljekaru za ove informacije. Svaki njen doručak baziran je na proteinima i povrću.

Treća tajna - meditacija

Za Jennifer je meditacija važna. Ako preskoči svoju svakodnevnu praksu ili propusti nekoliko dana, ona primijeti razliku. Napetija je, manje se smije i njen prepoznatljivi osmijeh nestane.

- Kako izgleda moje jutro? Budim se, meditiram i odmah poslije toga prošetam sa psima. Nakon toga, vježbam, umijem se i počinjem dan – obrokom - priča Jennifer Aniston.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)