navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Burna prošlost

Supruga Rogera Federera je zbog njega prekinula vjeridbu sa sultanom

Mirka Federer, supruga poznatog tenisera Rogera Federera, ovih je dana dospjela u žižu sportske javnosti nakon što su organizatori Australian Opena otkrili da je ona pravi razlog što će njen muž propustiti prvi ovosezonski Grand Slam.

Objavljeno: 08.01.2021. u 21:11
get url
text

Iako, se krajem godine pričalo kako će Švicarac turnir u Melbourneu propustiti kako bi se oporavio od povrede, ispostavilo se da je Miroslava stavila "veto" na odlazak u Australiju zbog činjenice da bi ona i djeca tokom turnira boravili u karantinu.

VEZANI TEKST - Federerov trener pogovorio o ljubavnom savjetu koji je teniseru dao prije 20 godina

Uprkos tome što je često u centru zbivanja o život Miroslave Vavrincove, kasnije Vavrinec, ne zna se mnogo. Poznato je da je igrala tenis, ali i da je imala uzbudljiv ljubavni život prije nego je upoznala svog sadašnjeg supruga.

Mirka koja se s dvije godine doselila iz Čehoslovačke u Švicarsku, Rogera je upoznala 2000. godine tokom Olimpijskih igara u Sydneyju, a zanimljivo da je ona u trenutku kada je počela vezu s Federerom bila vjerena za bogatog arapskog sultana.

- Roger mi je bio najveća utjeha tokom tih osam mjeseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobjeđivao, bilo je to kao da ja pobjeđujem - rekla je Mirka jednom prilikom.

Devet godina nakon upoznavanja Mirka i Roger su se vjenčali 2009. godine, a danas imaju četvoro dece i to bliznakinje Mylu Rose i Charlene Rivu, te blizance Lea i Lennarta.