Mirka Federer, supruga poznatog tenisera Rogera Federera, ovih je dana dospjela u žižu sportske javnosti nakon što su organizatori Australian Opena otkrili da je ona pravi razlog što će njen muž propustiti prvi ovosezonski Grand Slam.

Iako, se krajem godine pričalo kako će Švicarac turnir u Melbourneu propustiti kako bi se oporavio od povrede, ispostavilo se da je Miroslava stavila "veto" na odlazak u Australiju zbog činjenice da bi ona i djeca tokom turnira boravili u karantinu.

VEZANI TEKST - Federerov trener pogovorio o ljubavnom savjetu koji je teniseru dao prije 20 godina

Uprkos tome što je često u centru zbivanja o život Miroslave Vavrincove, kasnije Vavrinec, ne zna se mnogo. Poznato je da je igrala tenis, ali i da je imala uzbudljiv ljubavni život prije nego je upoznala svog sadašnjeg supruga.

Mirka koja se s dvije godine doselila iz Čehoslovačke u Švicarsku, Rogera je upoznala 2000. godine tokom Olimpijskih igara u Sydneyju, a zanimljivo da je ona u trenutku kada je počela vezu s Federerom bila vjerena za bogatog arapskog sultana.

- Roger mi je bio najveća utjeha tokom tih osam mjeseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobjeđivao, bilo je to kao da ja pobjeđujem - rekla je Mirka jednom prilikom.

Devet godina nakon upoznavanja Mirka i Roger su se vjenčali 2009. godine, a danas imaju četvoro dece i to bliznakinje Mylu Rose i Charlene Rivu, te blizance Lea i Lennarta.