Supruga Emina 17. jula je rodila kćerkicu. Svi smo sretni i zadovoljni. To je nešto neopisivo, kaže golgeter Željezničara

Sulejman Krpić, napadač Željezničara, brani titulu golgetera naše lige iz prošle sezone, a kako je počeo ovu, mogao bi ponoviti uspjeh. Odlični fudbaler postigao je oba gola u pobjedi Želje protiv Čelika. Na četiri utakmice postigao je četiri gola i već sada je istakao kandidaturu za prvog strijelca lige. Na početku razgovora sa Krpićem smo pričali o fudbalu i porodici, a potom je za naše čitatelje otkrio i svoju beauty rutinu - koje kozmetičke proizvode koristi, šta je njegov modni fetiš, ko je prema njegovom mišljenju najbolje odjeveni muškarac na svijetu...

Prije manje od mjesec ste postali otac. Kako se snalazite u novoj ulozi?

- Supruga Emina 17. jula je rodila kćerkicu. Svi smo sretni i zadovoljni. To je nešto neopisivo. Nažalost, nisam svaki dan sa njima, pošto su oni u Tuzli dok se supruga ne oporavi. Roditelji su uz nju i trebali bi nam se uskoro pridružiti u Sarajevu.

U četiri utakmice postigli ste isto toliko golova. Očekujete li poziv selektora Roberta Prosinečkog za naredne utakmice sa Lihtenštajnom i Armenijom za plasman na EURO 2020?

- Moje je da igram i postižem golove. Ostalo je na selektoru. Na početku sezone odlično sam krenuo i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i u sljedećim utakmicama. San svakog sportiste je da igra za reprezentaciju. Moje je da radim dalje, a uvijek ću pratiti i bodriti reprezentaciju. U ovom trenutku neki širi spisak bi bio velika nagrada za mene. Mislim da sam prema trenutnoj formi zaslužio poziv, ako će selektor zvati nekog iz domaćeg prvenstva.

Šta Vas može iznervirati?

- Laž i nepravda. Prije sam imao problema kada mi lažu i petljaju, a posebno kada mi rade iza leđa. Kako sam stariji i iskusniji, sada prepoznam takve ljude i mičem se od njih.

Kako biste ukratko opisali svoj modni stil?

- Uvijek preferiram sportsku eleganciju. Naravno, oblačenje zavisi od prilike za koju se spremam.

Kojih "komada" odjeće imate najviše u svom ormaru?

- Definitivno košulja.

Šta je Vaš modni fetiš?

- Satovi.

Koje kozmetičke proizvode koristite?

- Najčešće kreme brenda Nivea.

Koji muškarac je prema Vašem mišljenju modna ikona našeg regiona?

- Dino Merlin je neprikosnoven. Uvijek je jedinstven i originalan, kao i njegove pjesme. On je prava zvijezda, poput velikih svjetskih.

A ko je najbolje odjeveni muškarac na svijetu?

- Cristiano Ronaldo. Naravno, još je velika modna ikona David Beckham. Kada su fudbalski uzori u pitanju, to mi je naš Edin Džeko.

Idete li sa suprugom u šoping i koji je savjet koji joj često dajete?

- Iskreno, idem stalno, ali više volim da ide sama. Ako treba, neka bude cijeli dan, a kada smo zajedno, onda gledam da to traje 30-ak minuta. Znate kakve su žene. Nekada izdržim i 2-3 sata u zajedničkoj kupovini.

Posjećujete li salone ljepote?

- Vremena se mijenjaju. Ljudi idu u teretanu, a tako sve više posjećuju i salone da bi bolje izgledali. Ne vidim u tome ništa loše.

Izvor: Faktor