Kako najčešće nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ništa ne govori o vama, ali Patty Wood, stručnjak za govor tijela, tvrdi suprotno.

-Toliko je poruka skriveno u načinu na koji nosimo torbu da je to čitava nauka - kaže Patty i navodi nekoliko najčešćih svjesnih ili nesvjesnih izbora u nošenju dnevnog "prtljaga".

U ruci

Ako vam je torba obavezno u ruci, znači da ste žena kod koje je uvijek sve na svom mjestu. Ne samo da ste dobro organizovani i sistematični, već ste i ambiciozni i uvijek u centru pažnje.

Preko ramena, stisnutu uz ruku

Ovo je slika praktične žene, ali i one koja nema povjerenje u druge.

- Ako torbu čvrsto stisnete, verovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, što je znak i niskog samopouzdanja - tvrdi Patty.

Preko ramena, dok je ruka opuštena

Spontane, bezbrižne i dame sa visokim samopouzdanjem na ovaj način se odnose prema svom dnevnom "prtljagu". Sloboda i funkcionalnost su im vrlo važne.

Preko ramena, torbica iza leđa

Ovako izgledaju smirene žene sa jasnim ciljevima u životu, ali bez opterećenja onim što nose u torbi. Lako se oslobađaju tereta, bilo kakvog.

Preko ramena, torbica ispred tijela

Ako na ovaj način nosite torbu, znači da ste željni slobode kretanja i da vam je funkcionalnost važnija od izgleda. Kroz život koračate bez prevelikih prepreka.

Na podlaktici

Ovakav način otkriva ženu kojoj je važan materijalni i socijalni status. Zahtijevna je, željna pažnje i moći.

Ispred tijela, sa oba dlana

Dama koja ovako nosi torbu je stidljiva, neretko i anksiozna.

Na leđima

Ukoliko vam je torba na leđima, znači da ste samostalni, brižni prema drugima i vrlo odgovorni.