navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Proputovao 127 zemalja

Šta je najviši čovjek na svijetu poželio za rođendan

Turčin Sultan Kosen, iz grada Mardina, visok je dva metra i 51 centimetar i već 13 godina nosi titulu "najvišeg čovjeka na svijetu"

Objavljeno: 09.12.2022. u 10:30
get url
text

Sultan Kosen slavi 40. rođendan, a tim povodom je poželio mir u svijetu i odgovarajući auto za sebe.

Kosen je, osim s visinom od 2,51 metra, ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnik najdužih dlanova (36,5 centimetara) i najdužih stopala (36,5 centimetara).

Kosen, koji je rođen prije 40 godina u selu Dede, u blizini turskog grada Mardin, na istoku zemlje, brzo je rastao nakon devete godine. Rođendan je proslavio u krugu porodice. Tu je bila i torta na kojoj je pisalo: "Neka ti život bude dug kao tvoj vrat."

Sultan Kosen je rekao da je sretan što je ušao u novo doba zajedno sa svojim najmilijima.

- Titulu najvišeg čovjeka na svijetu nosim već 13 godina. Danas sam napunio 40 godina - rekao je Sultan Kosen.

Kako je kazao, prvenstveno želja mu je mir u cijelom svijetu.

- Želim nešto i za sebe, jer sam previsok, ne mogu da vozim auto, želim da mi naprave poseban auto prema mojoj visini. Također bih volio da napravim muzej Sultana Kosena u Mardinu. Nadam se da ću to moći implementirati u narednim danima - rekao je najviši čovjek na svijetu.

Kako je kazao, do sada je proputovao 127 zemalja i nastavit će s ponosom predstavljati Tursku.

Kosen je rekao i da njegova visina ima i nedostatke, ali da to pokušava pretvoriti u prednost. Poručio je da ima pozitivan pogled na život.

- To što sam visok nije me učinilo nesretnim. Volim život. Ljudi su sretni kada vide moju pozitivnu stranu. Ovo me čini sretnim. Svi me zovu povodom rođendana i iz zemlje i inostranstva. Svi slave moj rođendan, hvala puno - dodao je Sultan Kosen.