navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ponovo sama

Slavna modna urednica rastaje se zbog nevjere, a razvod je "težak" milione dolara

Zloglasna urednica zbog koje desetljećima strepe i novinari, ali i modni dizajneri, 70-godišnja Anna Wintour ponovo je sama.

Objavljeno: 22.10.2020. u 20:30
get url
text

Kako Page Six ekskluzivno donosi, nakon 16 godina braka, glavna urednica američkog izdanja Voguea, Anna Wintour i američki pionir telekomunikacija i milioner 74-godišnji Shelby Bryan odlučili su potpisati papire za razvod i krenuti svako svojim putem.

Zajedno su bili posljednjih 20 godina, no za to vrijeme vrlo rijetko mogli su se vidjeti zajedno u javnosti.

Njihova veza počela je još 1999. godine i izazvala je pravi skandal među njujorškom elitom jer je Shelby navodno ostavio svoju suprugu zbog Anne, koja se tada taman rastala od prvog supruga, psihijatra Davida Shaffera, s kojim ima dvoje djece.

Još uvijek nije poznato koji je tačan razlog kraha njihovog braka, no, kako se šuška po američkim medijima, Shelby se navodno u posljednje vrijeme ponovo zbližio sa svojom bivšom suprugom Katherine, onom koju je i ostavio zbog Anne.

Njen je, pak, drugi suprug, investicijski bankar Damon Mezzacappa preminuo 2015. godine pa su, govori se, jedno u drugome našli utjehu.

- Katherine i Bryan imaju zajedničku djecu i samo su prijatelji. To je sve - rekao je izvor za Page Six na pitanje o pomirenju bivšeg para.

Kriza u odnosu jednog od do sada najmoćnijih parova počela je još 2013. godine, kada je otkriveno da je Shelby Bryan dužan poreznoj službi 1,2 miliona dolara, nakon čega je sve krenulo nizbrdo.

Njihova rastava braka otvara mogućnost za razvod težak nekoliko miliona dolara, kako piše Daily Mail, a Wintour se sama može pohvaliti neto vrijednošću od 35 miliona dolara, a tu je još i ogromno bogatstvo njenog supruga.

Šuška se i da je sama Wintour već pronašla novu ljubav. Naime, još je u februaru snimljena na večeri sa britanskim glumcem Billom Nighyjem, s kojim se često može vidjeti kako u Londonu, tako i u New Yorku, a svoju bračnu situaciju još uvijek nije komentirala.