Dok mnoge slavne ličnosti pomažu i pozivaju na pomoć najugroženijima, ima i onih koji ismijavaju ozbiljnu situaciju, izazvanu koronavirusom, od koje je do sada preminulo nekoliko hiljada ljudi.

U ovu drugu grupu spada i Carla Bruni Sarkozy, koja je izazvala lavinu negativnih reakcija nakon što je procurio video s neprimjerenim ponašanjem bivše prve dame Francuske.

Italijansku manekenku, kantautoricu i suprugu bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, pandemija koronavirusa očito nimalo ne zabrinjava.

Barem tako pokazala je na modnom događaju u Parizu, gdje se srela sa prijateljem, predsjednikom LVMH fashion grupe Sidneyem Toledanom.

- Ma naravno da ćemo se poljubiti, pa nismo glupi! Mi smo stara generacija - ne bojimo se ničega, nismo feministi i sigurno se ne bojimo koronavirusa - poručila je Carla uz smijeh, odglumivši napad kašlja.

Njeno neprimjereno ponašanje prenijela je francuska televizija, a prilog je izazvao zgražanje Carlinih fanova širom svijeta, naročito Italijana koji ovih dana prolaze kroz teške trenutke.

Pored toga što je ismijavala situaciju s koronavirusom, ovakvo ponašanje mnogi su prokomentarisali kao neprimjereno jednoj javnoj osobi.

Izvor: Faktor