navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Njeni beauty rituali

Slavna glumica otkrila tajne bezvremenske ljepote: Blistavi ten održava ovom namirnicom

Naomi Watts koje se mnogi sjećaju po odličnim ulogama u filmovima poput "21 gram" ili "Mullholand Drive", jedna je od onih dama za koje su godine zaista smao broj jer uvijek izgledaju sjajno.

Objavljeno: 19.11.2020. u 17:06
get url
text

Poznata glumica odrasla u Australiji, a ljepotu duguje i beauty ritualima te kako kaže redovnoj hidrataciji kože, ali i cijelog organizma.

Naomi je pristalica tzv. "clean beauty" trenda koji je okrenut što prirodnijim proizvodima koji sadržavaju što manje toksičnih sastojaka u ekološkim pakovanjima.

Naomi koja je ove godine proslavila 52. rođendan može se pohvaliti blistavim tenom, za šta je zaslužno, osim svakodnevne njege kože, i pijenje vode.

Naime, glumica kaže kako je najbolji savjet koji je ikada dobila, je da svaki dan obavezno popije dva litra vode čega se pridržava, a na kožu uvijek, bez obzira na godišnje doba, nanosi kremu sa zaštitnim UV faktorom.

Osim toga, nastoji se naspavati osam sati kako bi bila odmorna.

Iako i sama priznaje kako bi voljela imati manje bora, kaže kako je vremenom naučila to prihvatiti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

- Jednostavno treba prihvatiti proces starenja - kaže Naomi koja svoju kožu njeguje kremom Josh Rosebrook s UV faktorom 30 čija je cijena vrtoglavih 147 dolara, te svakih nekoliko mjeseci odlazi na kozmetičke tretmane.

 

U slobodno vrijeme, dodaje, izbjegava puno šminke i pribjegava metodi nanošenja makeupa u samo pet minuta.

Ružem naglašava usne i jagodice, obavezno i obrve uz pomoć gela ili olovke budući da je vrlo svijetle puti.

Što se tiče frizure nije sklona velikim eksperimentima, pa se već neko vrijeme drži klasičnog boba u različitim varijantama koji joj dobro stoji.

U ranijem intervjuu priznala je da nikada nije bila fanatična pobornica vježbanja, ali ulaskom u 50-te i to se kaže, promijenilo.

- Kako stariš, tako moraš napornije raditi na sebi ne bi li održao tonus mišića. Stoga sad puno više radim na snazi i vježbam s utezima, ne onim klasičnim od dva kilograma već malo zahtjevnijim - objašnjava Watts.