navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Miksan u Ljubljani

Slađana Mandić ima hit: "Sate" je napisao Dino Muharemović, spot režirao Haris Dubica

Slađana Mandić objavila je novu pjesmu "Sati", koja je na prvo slušanje osvojila simpatije publike širom regiona. Kolege, ali i vjerna publika imaju samo riječi hvale za njenu novu kompoziciju.

Objavljeno: 12.06.2022. u 19:32
get url
text

- "Sati" su nastali prije četiri godine i sada su dočekali svojih pet minuta. Na projektu je radio provjereni tim koji dobija i ovo je nastavak pjesama "Osluškujem" i "Drhtala, ginula". Ostalo je na publici – kaže Slađana Mandić.

U pripremi pjesme i spota "Sati" učestvovalo je skoro 50 ljudi. Muziku i tekst potpisuje Dino Muharemović, a aranžman i produkciju Adis Sirbubalo i Mahir Sarihodžić. Na pjesmi su svirali Meho Radoović, Zanin Berbić, Alen Lemešević i Miloš Nikolić. Dio provjerene ekipe bio je i Borjan Milošević, a sve je miksano u studiju Long Play u Ljubljani.

Kada je u pitanju spot, za režiju je bio zadužen Slađanin dugogodišnji saradnik Haris Dubica. Organizator je bio Anis Mujanović, dok je za rasvjetu bio zadužen Ernest Tahirović. Snimatelj je bio Elman Omić. Za make up Slađane Mandić pobrinuo se Adi Hasić, a za frizuru Amra Bilić. Stajlinge je popularna pjevačica osmislila zajedno sa Janom Artom.

U spotu se pojavljuju glumci iz agencije Zona, kao i prijatelji Slađane Mandić: Almir Bašić, Edin El Alami, Kenan Tahirović, Mugdim Salan, Nikola Čvoro, Vedran Papaz, Ammar Ećo, Vladimir Kek, Kerim Rahman i Sanjin Zulčić. Muzičari u videozapisu su: Ajdin Teletović, Edvin Ajanović, Almir Spahić, Tarik Sokolović, Semir Šalaka, Selvin Ćano, Emir Hadžialjević i Ivan Radoja.

- Uloženi trud se isplatio. Sigurna sam da će "Sati" biti pjesma koja će dugo trajati i još duže se pjevati. Sam spot je kao kratki film prošlih vremena. Mnogo je snimljenih "kafanskih" verzija spotova, ali ovaj najviše vraća u prošlost i period najvećih pjevačkih diva, domaćih ali i stranih – kaže Slađana.