navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Duradžik

Škola skokova: Nova skakaonica za stvaranje šampiona u Mostaru

Grad Mostar uskoro bi trebao dobiti novu savremenu skakaonicu, koja će poslužiti Školi skokova u sklopu Kluba Mostari, nastale s ciljem stvaranja novih skakačkih šampiona.

Objavljeno: 20.09.2020. u 12:41
get url
text

Skakaonica će se naći na lokalitetu Duradžik u blizini Starog mosta, gdje godinama skaču i treniraju mladi skakači.

- Na ideju smo došli prije svega zbog izostanka perspektivnih skakača na glavu u našem gradu. Na nama je da pravimo skakače i nove šampione te smo se, vodeći se time, obratili kompaniji Red Bull, čijim predstavnicima se ideja o novoj skakaonici svidjela i odlučili su podržati nas. Tako će umjesto postojeće skakaonice na lokalitetu Duradžik uskoro doći nova, savremenija - za profesionalne skokove, i to s visinama od pet, deset i petnaest metara. Radovi bi uskoro trebali započeti. Očekujemo da dobijemo prva sredstva od Red Bulla i još nekih sponzora - najavljuje jedan od voditelja Škole skokova Samir Zukanović.

Vjeruje da će projekat biti okončan tokom naredne godine te da će mladim skakačima Duradžik u novom ruhu biti na raspolaganju početkom naredne sezone skakanja.

- Zimus smo pokrenuli Školu skokova u sklopu Kluba, a već sad smo potpuno uvjereni da ćemo u periodu pred nama 'izbaciti' nove šampione. Godišnje izbacujemo po dvojicu novih skakača na noge, dok je proces stvaranja skakača na glavu dosta duži i teži posao. Kako god, siguran sam da ćemo uskoro u Mostaru imati nove šampione skokova pa i u konkureniciji skokova na glavu - rekao je Zukanović.

Nidal Salčin jedan je od najperspektivnijih mladih skakača u Mostaru. I on se raduje izgradnji nove skakaonice.

- Od davnina mladi skaču s Duradžika, a nova skakaonica ovdje će izgledati savršeno i predstavljati motiv više za nas mlade. Siguran sam da će izgradnja nove skakaonice doprinijeti i većem interesovanju mladih za skokovima u našem gradu te dodatno olakšati rad našim trenerima u Školi skakanja - rekao nam je.

Podsjećamo, šampioni skokova sa Starog mosta Lorens Listo i braća Samir i Ermin Zukanović osim Škole skokova prošle godine pokrenuli su i zip line s pogledom na Stari most, koji je najnovija turistička atrakcija u gradu na Neretvi. Aktualni šampion u skokovima na glavu Vedad Bašić trenutno je jedini aktivni skakač na glavu sa Starog mosta iz Mostara.