navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Sjajan ručak: Pileća prsa u kremastom umaku od bijelog luka

Kako imamo sve manje vremena tako biramo da pravimo jela koja nas neće zarobiti satima. U nastavku vam donosimo recept za ukusan ručak čija priprema će vam omogućiti da usput obavljate i druge obaveze.

Objavljeno: 26.02.2021. u 12:07
get url
text

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

1 šoljica sitnije narendanog mekšeg sira (tipa Gauda)
1/2 šoljice isjeckanog cheddar sira
1 šoljica krem sira
1 kašika mljevenog bijelog luka
1 kašika mješavine italijanskih začina (sušeni origano, mažuran, timijan, bosiljak, ruzmarin i kadulja)
so i biber po ukusu

*šoljica od 2,4 dl

Postupak:

Upalite peć da se zagrije na 190 stepeni. Piletinu stavite u uljem premazan protvan pa posolite i pobiberite. Potom u posudi pomiješajte sve ostale sastojke osim cheddar sira.

Smjesu rasporedite po mesu, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta ili dok ne procijenite da je piletina gotova. Na kraju svaki komad piletine pospite sirom i ostavite u peći još nekoliko minuta, da se sir malo otopi, prenosi smartschoolhouse.com.

Napomena: Umjesto navedenih vrsti sireva možete staviti i neke po svom izboru.