Sastojci:
4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
1 šoljica sitnije narendanog mekšeg sira (tipa Gauda)
1/2 šoljice isjeckanog cheddar sira
1 šoljica krem sira
1 kašika mljevenog bijelog luka
1 kašika mješavine italijanskih začina (sušeni origano, mažuran, timijan, bosiljak, ruzmarin i kadulja)
so i biber po ukusu
*šoljica od 2,4 dl
Postupak:
Upalite peć da se zagrije na 190 stepeni. Piletinu stavite u uljem premazan protvan pa posolite i pobiberite. Potom u posudi pomiješajte sve ostale sastojke osim cheddar sira.
Smjesu rasporedite po mesu, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta ili dok ne procijenite da je piletina gotova. Na kraju svaki komad piletine pospite sirom i ostavite u peći još nekoliko minuta, da se sir malo otopi, prenosi smartschoolhouse.com.
Napomena: Umjesto navedenih vrsti sireva možete staviti i neke po svom izboru.