navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Haranga na pjevačicu

Severina je preko noći od omiljene srpske snahe postala državni neprijatelj broj jedan

Popularna hrvatska pjevačica Severina Vučković u Srbiji je preko noći od omiljene snahe postala glavni nacionalni problem i državni neprijatelj broj jedan.

Objavljeno: 08.10.2021. u 15:30
get url
text

Prava medijska i politička haranga krenula je nakon što je Severina potvrdila da odustaje od angažmana na, kako je nazvala, "Dodikovoj televiziji" Una, izjavivši da ne želi raditi s osobom koja negira genocid u Srebrenici.

VEZANI TEKST - Brutalni napad srbijanskog Informera na Severinu zbog odbijanja saradnje s negatorima genocida

Mediji u Srbiji sramnim naslovima odmah su napali pjevačicu, a potom su se uključili i političari iz Srbije, koji se sada nadmeću koji će je više osuditi.

Predsjednik Skupštine Ivica Dačić tako kaže da bi o njenim riječima svako trebao da razmisli.

- Teško bi ijedan naš pjevač nastupao bilo gdje u Hrvatskoj da nešto ovako tvrdi, naprimjer o "Oluji". Ali to govori o nama. Da li je to dobro ili loše, neka svako razmisli o tome - kazao je Dačić za Kurir, a slično je poručila i potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović.

- Prvo, neki ljudi će sve uraditi kako bi bili u centru pažnje i kako bi ostvarili neki svoj lični interes. Žalosno! To sve govori o njoj. A drugo, gdje je tačno uopće važno šta misli neka Severina? O Srbima - Srbija, Srbi i Srpkinje odlično znaju i znamo ko smo i kakav smo narod. Nismo svakako kao dotična - istakla je Zorana Mihajlović.

I voditelj Milomir Marić poručuje Severini Vučković da ne dolazi u Srbiju jer žigoše cijelu naciju kao genocidnu.

- Ona je samo jedna hrvatska prostitutka, koja se obogatila preko Srba. Sada mora da se opere u Hrvatskoj, pa nas vrijeđa. Poslije srpske avanture hoće da se dokaže kao velika Hrvatica! Očekujem da će uskoro objaviti novi film domaće produkcije, pa da ponovo postane heroina – kazao je Marić.