Glumac Sean Penn neće se vratiti na snimanje svoje nove emisije "Gaslit" dok cijela glumačka i ostala ekipa ne dobiju vakcinu protiv COVID-19, kazao je predstavnik ove glumačke zvijezde za CNN.

Penn igra ulogu državnog odvjetnika Johna Mitchella u političkoj drami, koja je moderno shvaćanje skandala Watergate. Julia Roberts tumači Johnovu suprugu Martu u emisiji koja bi trebala biti emitirana u Starzu kasnije ove godine.

Deadline je u četvrtak izvijestio da je Penn dao ultimatum jer ova 60-godišnja zvijezda nije bila zadovoljna pravilima za vakcinisanje koje je nametnuo NBCUniversal, studio koji stoji iza njegove najnovije produkcije, piše CNN.

Ove nedelje je TV i filmska kompanija objavila da je uvela obavezno vakcinisanje svih koji su u zoni A, što znači da glumačka ekipa emisije i oni koji dolaze u neposrednu blizinu moraju biti vakcinisani.

Uz nagli porast slučajeva COVID-19 u Kaliforniji, gdje se odvija snimanje, Penn traži da se pravila za vakcinisanje prošire i na one koji su u projektu izvan zone A, izvijestio je Deadline.

Glumčevo odsustvo sa seta moglo bi rezultirati odlaganjem snimanja jer još nije "odradio" svoje scene.