navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Premijerno

Sarajevska filharmonija i Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti poklonili su pjesmu "Studen vodo"

Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima poklonio je kompoziciju "Studen vodo" koju je snimio sa Sarajevskom filharmonijom predvođenom odličnom Samrom Gulamović.

Objavljeno: 01.03.2021. u 08:51
get url
text

Tekst za "Studen vodo" potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem. Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stijepić, Zaffer by glamur dizajn, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.

- Ponosan sam na ovaj projekat. Mnoge lijepe stvari su mi se desile u karijeri, ali uraditi kompoziciju sa Sarajevskom filharmonijom je velika čast i u umjetničkom smislu, ali i ljudskom, jer je prije svega čine divni ljudi sa kojima je bilo zadovoljstvo raditi. Spot smo snimali na više značajnih lokacija, ali još uvijek premalo, s obzirom na to koliko ih BiH ima. Ovaj put to su bila mjesta kojima sam lično očaran: Kraljevski grad Bobovac, tvrđava u Srebreniku, Ostrožac u Cazinu. Presretan sam što sam "Studen vodo" predstavio za Dan nezavisnosti. Svaki praznik kojim se glorifikuje ova moja hiljadugodišnja zemlja je praznik mog srca. Neki doprinose svom narodu i zemlji kroz sport, neki kroz nauku, a ja ću kroz umjetnost – kaže Armin Muzaferija.