navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beauty rituali influenserice

Samra Menzilović-Ćatić otkriva kako i u zrelijim godinama zadržati mladenački izgled

Veliko je umijeće zadržati mladenački i zdrav izgled i u zrelijim godinama, a 38-godišnja Samra Menzilović-Ćatić, naša poznata influenserica, najbolji je primjer.

Objavljeno: 17.06.2022. u 09:02
get url
text

Majka srednjoškolke Ajke i sina Isaka, koji je završio treći razred osnovne škole, odlično balansira između porodičnih i poslovnih obaveza.

Samra, koju često možemo vidjeti i na modnim revijama, u ulozi modela, kaže kako je uz dobru organizaciju sve moguće stići, a pri tome i besprijekorno izgledati.

 

U nastavku influenserica je otkrila - kako se njeguje tokom toplih mjeseci:

- Kao žena na pragu 40. godine moja njega je intenzivna i traje tokom čitave godine. Mladim ženama uvijek kažem da fileri nisu skin care i da je to puno kompleksniji proces. Moja koža je izuzetno zahtjevna i samim tim moj beuty tim, koji čine dr. Elvisa Mašić i Alisa Kazić, imaju plan i protokol njenog tretiranja. Uglavnom su to tretmani koji sa rade pod nazorom. Tretman koji puno volim je microneedling i hemijski piling, međutim njih ne možete raditi tokom čitave godine. Oni se uglavnom rade tokom jeseni i zime. Tokom ljeta redovna hidratacija, regeneracija i čišćenje lica najvažniji su postulati. I tokom ljeta aktivan je nanoneedling koji je inače idealan tretman za cijelu godinu - otkriva nam Samra.

Dodaje "kako je ključna njega i kod kuće i jako pazi šta koristi tokom čitave godine".

- Moja koža voli kreme sa peptidima, hijaluronskom kiselinom kao i retinolom, ali sa retinolom morate oprezno. Koža tijela mi je jako važna, jer imam suhu i svijetlu put. Redovno radim piling cijelog tijela, ne samo pred ljeto, nego i tokom cijele godine - navodi influenserica.

 

Otkriva "da s godinama sve manje koristi šminku".

- Imam lijepu, njegovanu kožu i to sebi mogu dopustiti. Ljeti ne izlazim bez svetog grala, a to je krema sa SPF-om jer sam sklona hiperpigmentaciji. Iako je osunčani ten jako atraktivan, već godina štitim kožu na sve moguće načine, ne izlažem se jakom suncu, koristim mlijeko za tijelo sa zaštitnim faktorom 50 plus, i ono što mi je važno jeste da je preparat hypoallergenic – govori Samra.

Koža pamti sve, pa kad je, kako kaže, mlade dame pitaju za savjet, odgovara - "sve vam više-manje može pod kožu kad ste mlade, ali se posljedice osjete u zrelijim godinama".

 

- Zato bi svim mladim damama savjetovala da izbjegavaju solarij. I prehrana je jako važna za zdravlje kože jer ljepota dolazi iznutra. Voće, povrće i dosta tekućine, ali ne gaziranih i zaslađenih sokova, nego čiste vode, ono je što bi preporučila svima. Naravno, da je važno i kako se osjećate jer ispunjena i sretna osoba je ona na kojoj se to vidi. Zato volite sebe sa svim manama i nedostacima, ali se trudite da budete najbolja verzija sebe - kaže Menzilović- Ćatić.