navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kratko, ali slatko

Romansu uporedio sa instant-supom: Čola priznao kako se "spetljao" sa članicom nekad najpopularnije grupe u svijetu

Zdravko Čolić priznao je da se "spetljao" s članicom nekada najpopularnije grupe na svijetu ABBA, Fridom Lyngstad.

Objavljeno: 17.09.2021. u 17:01
get url
text

Legendarni pjevač je 1973. u Luksemburgu predstavljao SFRJ na Eurosongu pjesmom "Gori vatra". Frida je te godine bila prateći vokal švedskoj grupi, a zbog susreta s njom Čola je umalo zakasnio na svoj nastup.

- Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Euroviziji, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio upotrijebljenim poput instant-supe. Skuhaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to - ispričao je Čolić ranije u jednom intervjuu te dodao:

- A sve je bilo tu, i brvnara, i kamin, i svijeće, i cvijeće, kockaste zavjesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, luđačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani – kazao je pjevač.

Navodno je Čola kasnije promijenio priču, no 1997. godine je iznenadio sve kada je priznao da je bio s Fridom.

Tačne detalje o romansi s članicom jedne od najpopularnijih grupa svih vremena znaju samo njih dvoje, a Zdravko Čolić je već 20 godina u sretnom braku sa suprugom Aleksandrom s kojom ima dvije kćerke Unu i Laru.