navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Upozorenje drugima

Reality zvijezda zbog TikTok trika završila s ožiljcima i privremenim gubitkom vida

Takmičarka 13. sezone australskog Big Brothera, Tilly Whitfeld je na Instagramu upozorila na opasan TikTok beauty trik.

Objavljeno: 13.05.2021. u 21:42
get url
text

Naime, kako je otkrila, na spomenutoj društvenoj mreži je vidjela savjet za uljepšavanje koji je odlučila isprobati kod kuće. Riječ je o "kućnoj akupunkturi" koja je, u njenom slučaju, završila ozbiljnom infekcijom zbog koje je privremeno izgubila i vid.

- Za one koji pitaju zašto neprestano imam masku za lice od plave gline, evo kako je izgledalo moje lice sedam dana prije ulaska u (Big Brother) kuću. Zato se uvijek šminkam i koža mi je uvijek prekrivena. Ovo je rezultat pokušaja uklanjanja ožiljaka koje sam si nanijela pokušavajući kod kuće kopirati kozmetički postupak koji sam vidjela na TikTok videu dva mjeseca prije Big Brothera - objasnila je u opisu fotografije kojom je pokazala kako njezino lice sada izgleda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T I L L Y (@tillywhitfeld)

Podijelila je svoje iskustvo kako bi druge upozorila da ne naprave istu grešku.

- Molim vas, nemojte pokušavati bilo kakve kozmetičke "uradi sam" ili "kućne" zahvate. Završila sam u bolnici s privremenim gubitkom vida zbog otekline i bila sam vrlo loše zbog infekcije, a da ne spominjem da mi je lice bilo neprepoznatljivo. Prepustite se profesionalcima - poručila je.

Na kraju je dodala kako je, nastojeći ukloniti ožiljke, "doslovno gurala igle duboko u kožu". Naravno, stručnjaci se slažu kako apsolutno nikada ne biste trebali sami isprobavati takve "trikove".

- Dermatolozi se slažu da je akupunktura učinkovit način pomoći kod ožiljaka od akni ili hiperpigmentacije, ali može biti rizično to raditi kod kuće - istaknula je Kathleen Hou iz Cut-a dodavši kako je "vrlo važno koristiti sterilan pribor i pravilno postupati s njime", prenosi Insider.